HITTEPLAN

HITTEPLAN

Voor de komende periode worden erg hoge temperaturen voorspeld. Daarom is het erg belangrijk dat u zich hierop goed voorbereid. Hieronder vindt u een aantal adviezen. Verder kunt u voor meer adviezen kijken op Thuisarts.nl  (“omgaan met warm weer)”.

Geniet van het mooie weer, maar wees ook voorzichtig!!

ADVIEZEN

- DRINK GENOEG
Zorg dat u voldoende drinkt, ook als u geen dorst heeft. Plast u minder of is uw urine donkergeel, drink dan iets extra. Neem een fles water mee als u op pad gaat. Drink bij voorkeur geen alcohol, maar zeker niet meer dan één glas en niet elke dag.

- HOUD UZELF KOEL
Draag dunne kleding, blijf in de schaduw, neem een (voeten)bad of douche of leg af en toe een koele handdoek in uw nek. Slaap onder een dunne deken of alleen een laken.

- BESCHERM UZELF TEGEN DE ZON
Bescherm u tegen de zon met zonnebrandcreme, zonnebril, lichte kleding en een pet of hoed. Zonnebrandcreme beschermt niet tegen de warmte. Beperk lichamelijke inspanning in de middag, zeker tussen 12.00 - 15.00 uur! Maak gebruik van de koelere ochtend en avond voor uw boodschappen, wandeling of sport. 

- HOUDT UW WONING KOEL
Voorkom opwarming van uw woning met zonwering, een ventilator of eventueel airconditioning. Zorg voor ventilatie door ventilatieroosters open te houden of ramen op een kier te zetten. Zet als het koeler is ‘s ochtends of ‘s avonds ramen en deuren open voor frisse lucht. Pas daarbij natuurlijk op voor ongenodigde indringers!

- DENK OOK AAN ANDEREN
Denk bij extreme weersomstandigheden goed aan uzelf maar ook aan anderen, zoals uw kinderen en ouderen om u heen. Geef uw kind extra drinken mee naar school en een petje of zonnehoedje. Ook als er mensen bij uw thuis of in de omgeving werkzaam zijn, kunt u hen wellicht ook iets te drinken geven of bijvoorbeeld een parasol aanbieden. Denk ook aan uw huisdieren! Uw hond kan ook zijn poten verbranden op het hete asfalt!!